Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Uit je comfortzone komen ......

Dát is wat klanten bij mij doen als ze op gesprek komen.

Uit ervaring weet ik, dat dit eng kan zijn, zeker als je de eerste keer naar iemand toegaat die je gaat begeleiden bij iets waar je zelf nog niet een duidelijk beeld van hebt!

In elk geval ga je iets nieuws aan en dat is spannend. Iets nieuws in je leven, omdat het oude niet langer voldoet, want dat besef jezelf heel goed. Er moet iets gebeuren! Het oude is het niet meer, maar wat dan wel EN hoe dan wel? De paniek slaat om je hart .......... (of juist niet en je gaat nog steeds door alle gevoelens heen).

 

Als je (altijd) je leven vanuit structuur en vaste patronen leeft, dan is het moeilijker om anders te leren kijken naar je leven. Dit kan je werk betreffen, maar zeker kan het ook je relatie, je vriendengroep of je totale leven aangaan.

Op een gegeven moment in je leven krijg je een signaal (fysiek, emotioneel of mentaal) dat er "iets" niet helemaal klopt. Dat kan een weerstand tegen iets zijn, of er gewoon géén zin meer in hebben, of erger nog een (levensbedreigende) ziekte of een simpel griepje.

Sommige mensen weten meteen wat de bedoeling is van dit signaal dat gevoed wordt door gevoelens en emoties, anderen kunnen of willen er niet aan. In het begin kunnen ze zich er misschien nog wel een poos overheen zetten (over dit ongemakkelijke gevoel) en ze negeren dit gewoon. Of ze hopen dat het vanzelf overgaat ..... en gaan gewoon door met hun leven. "Komt goed" is de meest gebruikte uitdrukking! 

 

Na verloop van tijd (langer of korter) gaan ze toch merken, dat de schoen steeds harder gaat wringen. En weet je, soms is het ook zó dat je er zelfs niet eens de vinger op kunt leggen, dat onbestemde gevoel is er en blijft er gewoon .... de hele tijd! Het blijft om aandacht vragen en dán is het tijd om hulp in te roepen. Want als je er zelf uit zou kunnen komen met je "verstand" dan had je dat al gedaan, toch?

 

En ineens sta je dan bij mij op de stoep en dat is dapper! Dit IS je comfortzone verlaten en ik heb daar bewondering voor.

Als je het zou tekenen in ringen dan is de binnenste ring je veiligheid ........... alles gaat zoals het gaat, lekker, op de automatische piloot, prima, niets aan de hand, steeds weer hetzelfde patroon. Echter ineens voldoet het niet meer en je besluit er naar te gaan kijken om er wat aan te gaan doen! Moedig stap je dus uit de binnenste ring, de leerzone in (2e ring).

Dat kan soms de paniekzone worden. Je begint iets nieuws en het overvalt je soms wat er gebeurt ...... totdat je het stap voor stap voelt wat de bedoeling is. Voelen is zo belangrijk dan kunnen er zaken veranderen in je systeem en is het écht. Je lijf IS en blijft de graadmeter bij mijn coaching. Alle gevoelens zitten in je lijf en soms worden die zo onderdrukt dat het vrijmaken van deze gevoelens paniek op kan roepen. Voorzichtig gaan we samen aan de slag, stap voor stap. Zo leer je naar je lichaam luisteren en dit in je dagelijkse leven toe te passen. Het is verrassend wat daar allemaal aan nieuwe vaardigheden uitkomt:

Hoe je leven kan veranderen.

Hoe je ineens jezelf ontwikkelt.

Hoe je bewust keuzes kunt gaan maken.

Hoe je ervaart hoe rijk je bent.

Hoe er allemaal "beste" dingen in je leven gebeuren.

Hoe je meer uit je leven kunt halen.

 

Om dingen aan te gaan heb je LEF nodig

het meervoud van lef is LEVEN

 

Suc6
en je weet me te vinden .......;) info@delevensbron 06 10059297

 

 

 
Jettie H.
Wat ik geleerd heb: Het verleden op de rit krijgen is niet enkel eindeloos herkauwen van alles. Ja, ik heb dingen meegemaakt en já, dat was verr...
vrijdag 23 januari 2015

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo