Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Vakantievoorbereiding

Hoera, vakantietijd     ...........

 

Echter voordat je op vakantie gaat, zijn er vele dingen te doen.

Inpakken van de spullen, opvang van je huisdier, eventuele inentingen en de laatste boodschappen. Wie zorgt er voor de planten en de post ......................... Zo heb je een hele lijst met " regeldingen".

 

Dit geregel komt vaak náást je gewone bezigheden van werk, huishouden en eventuele kinderen verzorgen. Het gevolg is dat je misschien wel oververmoeid op vakantie gaat.

 

Dan heb je de reis achter de rug en je denkt te kunnen genieten van de vakantie ...... én dan is er slecht weer, de kinderen luisteren niet, de omgeving valt tegen en noem maar op. Het zit niet mee.

Doordat je oververmoeid bent, is het moeilijker om goed om te gaan met deze tegenslagen. Het gevolg is dan vaak, dat je sneller gefrustreerd raakt en sneller chagrijnig en boos reageert. We weten allemaal wat er dan gebeurt: ruzie in de tent (soms letterlijk de tent)!

 

Hoe kun je dit voorkomen?

Probeer zo uitgerust mogelijk op vakantie te gaan. Neem een paar dagen de tijd tussen de laatste werkdag en het daadwerkelijk op reis en op vakantie gaan. Je kan dan meer genieten van de reis én van de vakantie.

Nog een voordeel om niet direct na je laatste werkdag op reis te gaan: je omzeilt de drukste files en de langste wachtrijen.

(Dit is overigens het bewijs dat veel mensen wel direct op reis gaan zodra ze vrij hebben).


Als je met de auto gaat, houdt dan rekening met files onderweg.

Als je kinderen hebt, neem dan extra eten en drinken mee voor in de files.

Speel met de kinderen en laat je fantasie erop los, dat is beter dan mopperen. Een spel heb je altijd bij je: ik zie wat jij niet ziet, ik zie in de wolken ....... een hert, hoofd .... een boom maak er wat moois van dan vliegt de tijd.

 

 

 

 
K
Hij wil wel elke dag naar je toe. Het is zo fijn dat hij bij jou komt en zo opknapt Henriette ik dank je daarvoor. Ik dank je voor het feit dat je b...
zaterdag 24 december 2016

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo