Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Werkstress

Hoe ga jij om met werkstress?

 

Je kan je ’s morgens voornemen om een aantal dingen te doen. Soms aan het einde van de dag blijkt, dat er (bijna) niets uit je handen is gekomen. Waar is de
tijd gebleven? Waar is de dag gebleven én wat heb je eigenlijk gedaan?

 

Je voelt de paniek opkomen want van het rijtje to-do’s is slechts één ding afgeschreven. Help!

Hoe kan het anders?

 

Tips:

Maak een lijstje van wat je allemaal wilt doen en houdt het realistisch. Alle dingen die in je opkomen zet je op dat lijstje.

 

Kijk dan wat er écht belangrijk is op dat moment en die dag en kies er maximaal vier zaken uit. Neem een uur voor elk item op je lijstje.

Zet vervolgens alles uit telefoon, radio, tv.

Zet de wekker op een uur en laat je door niets of niemand storen of afleiden. Regel het zo voor jezelf dat dit ook gebeurt. Doe een briefje op de deur: NU niet! Straks ben ik er weer voor je!

Focus je op één ding van het lijstje, een uur lang of tot het klaar is.

Kijk dan ’s avonds met dankbaarheid terug op wat je van je lijstje hebt kunnen afstrepen.

 

Leg vooral de lat voor jezelf niet zo hoog, zodat je er elke keer als je een uur voor jezelf inplant met plezier aan kunt beginnen.

Plan regelmatig in je agenda dit uur voor jezelf en je innerlijke rust. Zet een kruis door dat uur zodat het goed zichtbaar is voor jou en eventueel voor anderen
in je omgeving. Het helpt.

Afgesproken?


Laat me weten hoe het voor je is om te doen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

K
Dat is wat je me gaf. Ik kon alle onderwerpen aansnijden en je gaf me geruststelling en vertrouwen in dat wat ik voelde en zag. Soms confronteerde j...
zondag 24 september 2023