Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Je kind weer naar school

De scholen zijn weer begonnen!

 

Hoe krijg je kinderen die aan de vrijheid zijn gewend in de vakantie, weer in het "gareel"?  


De meeste kinderen zullen met plezier weer naar school gaan. En soms kan het zijn dat je kind na de schoolvakantie met tegenzin naar school gaat.
Zeker als je kind gevoelig is voor sferen, nieuwe omgeving, nieuwe leraar of lerares, kortom als je kind hooggevoelig is.
Wat kun jij er zelf aan doen?  tips 


Je kunt ervoor zorgen dat het opstaan met alle rituelen en het ontbijt rustig verloopt.

Als dat niet zo is, kun jij, je kinderen of partner geïrriteerd raken en heb jij als ouder de handen vol om iedereen de deur uit te krijgen. Echter de dag is dan al enigszins gekleurd en getekend van lichte tot zware stress.

Dit is toch niet wat we willen he?

 

Verder is het belangrijk dat het kind zich thuis en ook op school veilig kan voelen. Dat er rust en harmonie is.

Dat het kind kan vertellen waar het behoeften aan heeft en deze behoefte als ouders of leerkracht ook ondersteunen.  

Dat het kind gestimuleerd wordt als het wat "lui" is én natuurlijk, dat de kwaliteiten worden aangesproken en gestimuleerd. 

 

Sommige kinderen gedijen bij muziek, of yoga of aarde-oefeningen. 

Aarde-oefeningen zijn belangrijken zeker als je kind druk uit school komt, met een druk vol hoofd. Of helemaal chagrijnig.

Zorg voor rust en dat je kind zich even kan terugtrekken in een hoekje, dat het mag doen waar hij/zij behoefte aan heeft. Geef het tijd en laat het kind even alleen maar "zijn"!  

 

Als de leerkracht niet aansluit bij je kind, ga dan in gesprek. Kijk wat je er zelf aan kan doen en wat de leerkracht kan en wil doen. Kijk rustig naar het gedrag van je kind en wat kan je kind er zelf aan doen?

Als je dit in het begin van het schooljaar goed aanpakt kan het helpen voor het hele jaar. Want als je kind élke dag met tegenzin naar school moet gaan, dan is dat niet bevorderlijk voor de sfeer, gevoelens en emoties van eenieder.  

 

Let goed op je eigen behoeften en die van je hooggevoelig kind om stress en over-spanning van de hersenen te voorkomen. Het gevolg kan anders zijn, dat jij of je hsp-kind hier fysiek, emotioneel of mentaal last van krijgen. En dat is niet wat wij willen, toch? 

 

Voel je dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken, dan weet je dat je het niet alleen hoeft te doen.  

Je kan contact opnemen met me voor persoonlijke sessies of voor een luisterkind-afstemming. Dit alles om je verder te helpen weer rust en harmonie te brengen in je gezin. 

 

Suc6 

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Sandra van den Hoogen, Enschede
Na een lange zoektocht naar "Wie ben ik eigenlijk", heb ik daar eindelijk antwoord op gevonden. Samen met Henriëtte is dit een mooi proces ...
woensdag 26 september 2012