Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Keuzes maken

Keuzes maken in je leven: hoe moeilijk kan dat zijn?


Heel moeilijk voor sommige mensen, echt waar.

Ik krijg mensen in de praktijk die er onder gebukt gaan.

Wat kan ik eraan doen? Help me om te leren kiezen! Hoe moet ik kiezen! Dat zijn de vragen.


Het fijnste zou zijn als je gewoon vanuit je hart METEEN kunt kiezen, maar zo werkt het bij velen (nog) niet.

Dat is een bewustwordingsproces van een aantal maanden, jaren en overtuigingen onderzoeken en wissen. Een ieder leert op zijn manier, tempo en dat is niet in tijd uit te drukken. Je kunt niet sneller als je lijf dat toestaat. (ook al wil je zevenmijlsstappen maken). 


Wat mijn ervaringen mij inmiddels geleerd hebben, is dat ik altijd een keuze heb. Altijd.

Je kan kiezen uit twee mogelijkheden: een goede kant of een minder goede kant van een ervaring. Dus er resten a l t ij d  2 keuzes. Hoe moeilijk ook, het blijven er slechts twee. 
Voor de duidelijkheid: je kunt gaan in je leven voor de positieve kant van een gebeurtenis (uit ervaring weet ik, dat sommige dingen écht niet positief te bekijken zijn op een bepaald moment), echter ook dan kun je zelfs besluiten om zo goed mogelijk door te gaan.

Óf je kiest ervoor (bewust of onbewust) om slachtoffer te worden van jezelf, het leven of van een ander. Ook dat is een keuze, echt waar.
Ik bedoel hiermee: je hebt een gebeurtenis/ervaring, positief of negatief, en vanuit die gebeurtenis/ervaring kun je bewust gaan kiezen: wat ga ikdoen of wat ga ik juist niet doen, dat is elke keer weer de vraag.

Dáár draait het om: bewustwording van je keuzes! (en om met mijn weoorden te spreken: makkelijk, dát hoor je me niet zeggen, dat het kan wel!)  


Stel je bij elke keuze die je te nemen hebt deze vragen: 

1) Wat is het beste als ik het doe (of laat).
2) Wat is het ergste als ik het doe (of laat). 


Je kan dan je emoties, gevoelens, verstand alles laten meespelen. Aan het einde blijven echter slechts twee mogelijkheden: Een goede en een minder goede, maar het blijven er twee. Hoe je het ook bekijkt.


De koers van je leven wordt bepaald door het moment van je keuze! Ben jij je daar bewust van?  

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

D.J.
Het leven is niet maakbaar. Dat heb ik inmiddels wel geleerd. Het plotselinge overlijden van mijn zoon was een gigantische klap en dat is er nog wel. ...
donderdag 23 februari 2023