Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Intuitie en ratio

Verschil intuïtie en ratio.


Er zijn mensen die altijd alles willen bewijzen. Tot zelfs het bewijzen van intuïtie! In hun ogen bestaat intuïtie niet.

Toeval bestaat volgens hen wel en dat vind ik nu zo grappig.

In mijn ogen bestaat toeval echt niet! 

Hoe bewijzen zij dat toeval wel bestaat? 

 

Zo eigenwijs als ik ben, draai ik het om: bewijs eens dat intuïtie niet bestaat?  Hoe ga je dat doen? 

 

Als ik voor mezelf spreek heb ik al vele malen ervaren dat intuïtie zeker wel bestaat. 

In de vorm van creëren kan ik dit het beste duidelijk maken. 

Ik "wist zeker" dat ik een ander leven kon hebben als het leven wat ik had in 2003 

Ik wilde opnieuw beginnen met een leven, waarin ik kon zijn wie ik echt ben.

Een leven waarin ik positief mag zijn. Waarin ik mijn passie mag leven. Waarin ik zelf mag beslissen, vooral over mezelf. Een leven waarin ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen daden. Een leven waarin ik gewoon mag leven.   
Toen ik dat besluit eenmaal genomen had (2003) begon mijn nieuwe leven.

Een waarin ik mijn wensen mocht creëren en neerzetten en uitdragen. Ja, want creëren vraagt ook aktie! (Anders is het gewoon  dagdromen met de ogen open). 

 

Als voorbeeld: het laatste wat ik echt groot gecreëerd heb, waren de wensen van ons nieuwe huis in 2014. Ik wilde graag een praktijkruimte aan huis, een bad, een vijver en vergeet vooral niet voor mijn klanten, een bushalte voor de deur!

En ja, ons huis heeft dit alles! Een vijver in de tuin, een grote vijver langs de hele straat met zwanen, eenden, reigers, waterhoentjes en ook vissen! Het is elke dag een beleving op zich. Een rustmoment om tijdens de koffie naar te kijken.

Voor het huis en eveneens achter het huis.
De bushalte staat letterlijk aan de andere kant van de straat voor mijn huis. 

Nu grap ik weleens dat hij vijf meter naar rechts mag, dan kan ik de zwanen beter zien ?

Dus wees specifiek in dat wat je wilt creëren.

 

In het ziekenhuis vertelde ik heel stellig: nee, mijn hart en vaten zijn gezond! Dat onderzoek is echt overbodig. 

Na de hartkatheterisatie bleek dat dit ook het geval was. Waar haalde ik die stelligheid vandaan? Het was er gewoon ineens, ik wist het zeker! 

 

In het verkeer kan ik de verkeerslichten voor mij laten werken. Allemaal groen graag is de boodschap als ik ergens naar toe rijd.

Zo kan ik nog tal van voorbeelden opnoemen. Dus hoezo het bestaat niet? Hoezo bewijzen? 


ALLES wat je aandacht geeft dat groeit. Positief én negatief! Jij bent degene die je leven creëert. Vergeet dat niet! Nooit!

Je verstand wil alles beredeneren, analyseren en vervolgens doodslaan. Al je creatieve processen om zeep helpen, daar is het verstand goed in.

Ja en natuurlijk heb je een gezonde vorm van verstand nodig om te creëren. Tuurlijk, maar mag dat verstand bij jou bepalend zijn? Of wil jij je leven "uitzetten" en dat aandacht geven? 

 

Als je iets onmogelijks wilt gaan neerzetten, dan is het gezond als je ratio je terugfluit. Toch? Het is niet de bedoeling dat je alleen maar vertrouwt op je buikgevoel. Dat je je bijvoorbeeld tot over je oren in de schulden steekt, omdat je per se iets wilt creëren. Als je een eigen zaak wilt opzetten en je daarbij over de limiet gaat aan investeren (omdat jij daarvan droomt) dat is niet handig, niet slim, zelfs niet oké. Dat verschil zul je wel begrijpen.

Dus gezond verstand mag best meedoen! Tot op bepaalde hoogte natuurlijk.

 

Je ratio (verstand) mag het niet gaan overnemen van je gevoel. Daar zit de bottleneck. Als je dat wel toelaat, dan wordt je intuïtie voortdurend de mond gesnoerd en op den duur luister je er zelfs helemaal niet meer naar. Dan zit je enkel nog in je hoofd. Je hoofd neemt het van je over en het vertrouwen op je eigen bron verdwijnt naar de kelder. Je hart en buikgevoel worden gescheiden. Je hoofd neemt het over. Dat is niet oké. Intuitie mag naast je ratio bestaan in je leven.


Alles is in je aanwezig, vertel ik mijn cliënten altijd. ALLES, het is alleen even ondergestopt door bepaalde ervaringen. Alles is van oorsprong een eenheid in je. Die eenheid is jouw bron.

Een intuïtieve ingeving is niet meer of minder, dan putten uit jouw bron van eenheid.

Leer hier weer op vertrouwen, het zal je veel brengen. 

 

Waar schenk jij aandacht aan? 

 

 

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Elise van der M.
Wat Henriette is: MIJN coach, een oudere wijze coach die is zoals ze IS. Mijn rots in de branding vanaf het moment dat er veel in mijn leven speelde. ...
zondag 24 september 2023