Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Sinterklaas een kinderfeest

Sinterklaas ….. een kinderfeest. Zo zou het toch moeten zijn?!


De laatste jaren wordt er veel aan gedaan om dat te “verpesten” door alle ophef eromheen.

Jammer, jammer want ik herinner me zelf hoe fijn die tijd was. Een beetje spannend voor de kinderen, leuk voor mij. Piepkleine cadeautjes in de schoen als Sint weer in het land kwam en voor de grote dag aanbrak.

Op de dag zelf vond vooral mijn zoon het spannend. Mijn dochter vond alles een feestje. Het ging toen echt niet over grote cadeaus, nee het ging over wat mogelijk was om te geven als alleenstaande moeder. Het maakte niet uit merkte ik, want ze kregen dat wat ze wensten. Heel het jaar maakte ik (stiekem) een lijstje van alles wat ik opving wat ze graag zouden willen hebben. (doe ik nog … niet verder vertellen)! 


Uiteindelijk kwam er altijd iets van dat lijstje in de schoen terecht. Als ik die snuitjes zag was het feest voor mij. Heerlijk. Stralende kinderen, dankbaar voor wat er was. Eens hebben ze (later) opgebiecht dat ze de cadeautjes gevonden hadden. Ermee gespeeld hadden en weer ingepakt hadden.

Hoezo mijn kinderen? ? Ik lag echt in een deuk toen ik het jaren later hoorde. Wat een bengels wat een ….. 


NU vandaag de dag zijn dat echt wel andere lijstjes als ik om me heen kijk. Als ik zie wat kinderen allemaal hebben en krijgen, dan vraag ik me veel af. Dit is geen oordeel erover, maar een opmerking over wat ouders wel of niet doen. Of ze bewust bezig zijn met hun kinderen, of dat het afkoopgedrag is, of dat het is, omdat de vriendjes dit ook hebben of krijgen, of ……………… zoveel redenen. En wat ben ik blij dat ik die niet hoef in te vullen. 


Hoe is dat voor jou als ouder? Waarom krijgt je kind dát ding of dingen voor veel of weinig geld?  

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

T. Berendsen
Onze gesprekken betekenden voor mij vooral je luisterend oor en begrip. Jouw aanmoediging met betrekkening tot mijn persoonlijkheid heeft me geholpen....
maandag 24 november 2014