Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Dr. Emoto en de kracht van woorden

De kracht van water en emoties:

 

De Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft voor jaren terug een experiment gedaan over de kracht van woorden.

Wat kunnen woorden allemaal teweegbrengen bij mens en dier?

Als je dit weet schrik je vast en zeker. 

 

Emoto werd bekend doordat hij in de film “What the bleep do we know” verscheen. (Deze film is zeker de moeite van het bekijken waard)! Deze Dr. Masara Emoto deed onderzoek naar water. Hoe deed hij dat? 

Hij deed water in speciale potjes en stelde het bloot aan een specifieke prikkel (zoals muziek, een positief of negatief woord) en vroor dat in, zodat er waterkristallen ontstonden.

Deze waterkristallen lieten duidelijk zien wat er gebeurt met water. 
Toen hij het ingevroren water uit de diepvries haalde constateerde hij dat invloeden van buitenaf, zoals geluid (mooie muziek, een mantra, lieve woorden of haatdragende woorden), beelden (foto’s, teksten positief en/of negatief) water qua energie beïnvloeden.

 

De kristallen die te zien waren na het invriezen hadden allerlei vormen. 

Prikkels met een positieve trilling (zoals liefde) lieten mooie, harmonieuze waterkristallen zien.
Prikkels met een negatieve trilling (zoals het woord ‘haat’) liet vervormde waterkristallen zien.

Water dat genegeerd was en zo was ingevroren liet eveneens vervormde waterkristallen zien. 

 

Vervolgens deed hij soort gelijke experimenten met (plant)zaadjes, rijst, appels of andere voedingsmiddelen. Deze producten lieten dezelfde resultaten zien. Het plantje of het voedingsmiddel met een positieve associatie (woord of beeld) bleef langer in leven, in tegenstelling tot een plant of voedingsmiddel met een negatieve associatie.

Dat met de negatieve associatie leefde korter of raakte sneller beschimmeld. 
Wonderlijk toch of juist niet?! 

 

Een mens bestaat voor een groot deel uit water (bij vrouwen is dat ongeveer de helft van het lichaamswater, bij mannen is dat nog iets meer, zo'n 65%. Een lichaam van een baby bevat zelfs nóg meer water: wel 75%!)

 

Nu de overgang van water naar Hooggevoelige personen, high sensitive personen, HSP-ers.

Deze personen staan vaak (onbewust) extra open voor prikkels.

Als jij je als HSP moeilijk kunt afsluiten voor negatieve prikkels van buitenaf, dan raak je uit balans. Je raakt overprikkeld, verdrietig, boos  en je kunt dan moeilijk bij jezelf blijven. Je ervaart chaos, totale moeheid en je voelt je geregeld totaal leeg gezogen.

Dus voor iemand die hoog gevoelig is, is het e x t r a belangrijk, om een positieve omgeving om zich heen te hebben.

Daarnaast om intern (dus in jezelf) positieve energie en gedachten te hebben, want alleen dan kun je als HSP goed je balans en energie ervaren. 

 

Alle prikkels (positief en negatief) komen bij een hoog gevoelig persoon dubbel hard binnen.

Gezien dat een mens voor zoveel % uit water bestaat, kun je in gedachten al een plaatje vormen van wat ruzie, schelden, gepest worden met een gevoelig persoon doen..... denk aan die kristallen van dr. Emoto! 

 

Dus lieve mensen wees zacht en lief voor jezelf én voor de ander, dan creëer je mooie kristallen in je lichaam en leef je langer gezond en in balans.

Wil je hier meer over weten, ondersteuning hierin of ervaren, laat het me gerust weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Dirk
Ik heb een paar Helende Reizen gedaan bij Henriëtte. Als thema had ik: De zin van het leven ontdekken. Door mezelf te leren kennen van binnenuit, he...
zaterdag 22 september 2012