Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Feestdagen en decemberstress

 

Prettige feestdagen....

 

 

Dit wordt zó vaak gezegd in december én het is zeker een veel geuite wens van velen.

Het kan ook simpel klinken als je weet dat het kan. Het kan ook beladen klinken voor mensen die in een andere sfeer verkeren. 

 

Ik gun het jullie allemaal een goede kerst en prettige feestdagen. Ik gun het ook die mensen die de hele wereld op de kop zetten met hun aanslagen en terreur. Wat zou ik hen een vredige kerst willen wensen EN wat zou ik hen andere inzichten willen bieden. Ik begin om ze goede dagen in rust en peace te wensen. 

Zeker wens ik alle mensen een goede kerst die dit jaar nabestaanden zijn geworden (en ook hen die al eerder een dierbare zijn verloren). 

Zeker die nabestaanden na de vreselijke terreur aanslagen die achterblijven met een extra lading door dit grove zinloze geweld.  

 

Wat je ook vaak hoort, is dat december een stress-maand is.... voor mensen die iemand verloren zijn, klopt dat zeker. Voor eenzame mensen zal dit misschien ook gelden. Voor mensen die "moeten voldoen" aan tradities, verplichtingen vaak ook EN lieve mensen, doe allen je best om het Prettige feestdagen te laten zijn en te worden. Er is al genoeg ellende en terreur op de wereld. Draag  vooral allen bij aan lichte en goede dagen voor iedereen.

 

Laat zoveel mogelijk "stress" en het "moeten" buiten de deur. Laat verwachtingen buiten op de stoep achter als je naar binnen stapt en zet je hart wijd open, zodat alle vreugde en licht erin kan. In verwachtingen zit teleurstelling en angst. Angst om samen te zijn, angst om de gespannen sfeer die er zal heersen, angst dat het eten niet goed genoeg is of zelfs aangebrand. Angst dat de cadeaus niet goed zullen zijn, te duur of te goedkoop. En dit samen geeft Stress! Terwijl we alleen maar gezellig willen samenzijn diep in ons hart, toch? Wie herkent dit óf beter gezegd wie herkent dit niet?

 

Persoonlijk vind ik de december maand een gezellige tijd. Een tijd voor bijzondere gevoelens over het oude en over het nieuwe jaar.

Alweer een nieuwe kans wordt ons geboden op Nieuwjaarsdag.  

Ik ben rupsje-nooit-genoeg en krijg zelfs drie nieuwe kansen binnen één week tijd: 

1) Oud en Nieuw 2)Mijn verjaardag valt er tussenin dus nog meer feestvreugde. 3) En op 28 december een ablatie die weer nieuwe kansen biedt op fysiek gebied.

 

Zelf krijg ik altijd een heel speciaal gevoel bij het terugblikken op het oude jaar.

Ik kan dankbaar terugkijken hoe het me vergaan is, privé en zakelijk. Ook kan ik kijken naar de dingen die anders liepen dan ik hoopte. Niet verwacht, maar gehoopt. Daar zit een groot verschil in voor mij!  

Op een goede gezondheid voor mij en mijn dierbaren....

Op alle geluk van de wereld voor ieder van ons ....

Op .....

 

En zeker is oudejaarsavond een avond om terug te kijken naar alles wat er het afgelopen jaar is geweest. Ik heb dit jaar een goed jaar gehad wat betreft liefde, gezin, vrienden en dappere klanten. Waarvoor allemaal bedankt uit de grond van mijn hart. Zonder jullie zou het jaar er anders uit hebben gezien.

 

Dit jaar is vooral mijn gezondheid in de kijker geweest. Daar heb ik veel aandacht aanbesteed in de hoop dat ik snel de oude zou zijn. 28 december onderga ik een ablatie waarbij ik jullie licht vraag. Stuur me op 28 december alstublief alle witte lichten die je kan sturen, dat heb ik even nodig. De juiste tijd is nog niet bekend maar het zal zeker voor de middag zijn. Ik lig er klaar voor. Dank jullie wel, alweer uit de grond van mijn hart.

 

Het is ook een soort van voorrecht daar ik op echo's, foto's en filmpjes mijn hart al tig keer aanschouwd heb dit jaar. Het is een wonderlijk iets. Iets moois wat klopt. Wat hard en zacht klopt, wat onregelmatig klopt en wat te snel wil kloppen. Ha, ha, het klopt! Mijn hart is te enthousiast over alles en wat blijkt nu: dat mijn hart ingang te GROOT is. Ik heb dus letterlijk een groot hart om te geven. De kunst is om dit eerlijk te verdelen aan jullie en aan mezelf (grappig he). 

 

Dus lieve mensen maak van de feestdagen goede dagen voor jou en je naasten en doe dit vooral op jouw manier! Kortom: Blijf je eigen hart volgen dan geniet jij en al de mensen om je heen. Ik wens jou en je dierbaren een hele fijne goede gezellige warme tijd.

Warme hartegroet.

 

                                                       

 

   

                                                        

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

A.O
Dankjewel! Het was een mooie reis. Een hele mooie.! En dank voor de fijne begeleiding daarbij. Voelde heel prettig en veilig. Hartelijke groet, 6...
donderdag 07 december 2023