Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Vertrouwen als sleutel

Vertrouwen is het grote sleutelwoord

Velen van ons hebben moeite met vertrouwen 'hebben of krijgen' in het leven.

 

Daar bedoel ik mee, dat ze niet op het HIER en NU durven vertrouwen zoals bijvoorbeeld inzake werk, liefde, relaties en andere zaken.

Hoe komt dat?

We beginnen bij je geboorte: Je wordt volkomen zorgeloos en vrij geboren. Er is totaal geen behoefte om je aan te passen.
Als jong kind sta je van nature helemaal in je eigen kracht en beschik je over alle zelfvertrouwen van de wereld. Je doet waar je zin in hebt, je staat niet stil bij angsten, verdriet of wat dan ook. Je leeft je leventje als kind zoals jij daar zin in hebt. Je doet wat je leuk vindt en als je ergens geen zin in hebt roep je heel hard ‘NEE wil ik niet’!

Soms demonstreer je dat ook midden in een winkel al schreeuwend en krijsend ?

Kortom als kind leef je in het HIER en NU.
Je bent blij, speels, vrolijk en je doet je ding in verwondering en verbazing. Je gaat de wereld verkennen op jouw manier en angst komt niet voor in je hoofd, totdat je de eerste keer heel hard valt of schrikt van lawaai of van de reactie van anderen hierop!

Daar begint de angst voor teveel lawaai of angst om te vallen als je gaat lopen, fietsen etc.

Vanaf daar is de angst geboren en soms wordt ‘hij’ je verder aangeleerd door je ouders.

Je ‘moet’ …. hier aan voldoen, daaraan voldoen en dan ontstaat er faalangst in je hoofd.


Bang voor afwijzing, goedkeuring nodig hebben, wat zullen de mensen wel niet van me denken, het onbekende, oei nee dat durf ik niet aan te gaan, faalangst, ben ik wel goed genoeg, ik doe het niet goed, het is nooit goed genoeg etc.
Je kan rationeel zeggen: weg met die angst, de prullenbak in, maar zo werkt het niet echt. Het kan even een hulpmiddel zijn in een bepaalde situatie.

In al je cellen liggen herinneringen opgeslagen die gerelateerd zijn aan die overtuigingen die je in je leven hebt opgebouwd.

Sterker nog, die je zelf bent gaan geloven OMDAT je niet beter wist.
Veel natuurlijker en reëler is het als je ervoor kiest om je de vrijheid te geven en te weten dat alles en alles toegankelijk is voor jou. Als je de jongere jij (het kind) weer toelaat in je leven.

 

Het kind in jou dat nog niet wist van angsten, het kind dat heerlijk kon dromen, weg kon ‘zweven’ in fantasieverhalen, in de natuur kon ronddrentelen en verwonderd was over alles wat je zag.

Weet dan dat alles beter is dan de strenge dialoog met jezelf in je hoofd: de innerlijke criticus die jouw leven leidt!

Hoe zou dat voor jouw huidige JIJ zijn om deze vrijheid weer te ervaren?


Waar droom jij van? Wat is jouw doel in het leven?

Welke diensten, talenten bezit jij die je ten dienste van anderen (het grotere geheel) kunt aanbieden?

Laat je fantasie gaan en leef je uit, zonder enige beperking. LEEF.


Wil je uit je beperkingen, overtuigingen, patroon stappen en heb je hierbij mijn hulp nodig? Laat het me gerust weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Karin
Ik kende Henriette al een tijdje en wist niet van het bestaan van haar praktijk af. Ik vertelde haar dat ik lichamelijke klachten had en zei vroeg me ...
dinsdag 15 augustus 2017