Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Herfst


In deze tijd van het jaar trekt de natuur zich langzaam maar zeker terug en keren wij als mens intuïtief naar binnen.

Juist het ritme van de natuur is voor ons als mens enorm van belang en dat wist je al lang, toch?


Je wordt geboren en ooit ga je dood.

Wanneer, dat weten we gelukkig niet, maar in de tussentijd is het voor jezelf fijn als je kunt groeien en bloeien.

Het ontstaan van alles wat leeft en het doodgaan is een patroon wat al tig miljoenen jaren bestaat en automatisch verloopt of doorgaat voor iedereen.

 

ALS je het ritme van de natuur volgt en gaat leven, dan is dat je innerlijk kompas om het hele jaar door in je beste staat van zijn te ZIJN.

Dus hoe zou het zijn om je niet langer meer te verzetten tegen kou, regen, sneeuw, glad, storm of welk natuurverschijnsel dan ook (voor mij is de zon pas een echte uitdaging ?). Probeer dus elk seizoen te omarmen met alle voordelen van dien.

 

Huh? Ja, echt waar.

De natuur is het mooiste hulpmiddel voor je welzijn en gezondheid!

NU is de herfst aangebroken en wordt het buiten kouder en guurder. Als mens gaan we fysiek naar binnen toe, lekker warm!
EN geestelijk, emotioneel en spiritueel is het óók tijd om naar binnen te keren.

 

Als je de natuur volgt, dan zie je dat de bomen hun blad verliezen en voor jou betekent deze tijd: naar binnen gaan in stilte en kijken wat jij los kunt laten wat jou niet langer dient! (Dit kan altijd natuurlijk, maar in de herfst is daar meer rust en tijd voor, omdat je buiten minder te doen hebt. Er zijn minder activiteiten en de vakanties zijn voorbij en de dagen worden korter en donkerder).

Meer rust nemen, de agenda niet zo vol plannen, meer lezen en heerlijk cocoonen met de verwarming en kaarsjes aan.

Het mag en je hoeft er geen schuldgevoel over te hebben, totaal niet. Dit mag jij jezelf cadeau doen om op te laden, door te laten gaan wat je niet nodig hebt = loslaten. Wat een cadeau hé en dat al ver vóór sint!

 

Soms denken mensen dat zich naar binnen keren betekent dat ze uit contact gaan en ze vinden dat egoïstisch. Het tegendeel is waar, je gaat juist in verbinding met jezelf en daardóór meer in verbinding met de ander. Jij wordt daardoor het meest gelukkig en dat straalt weer af op andere mensen in je omgeving. Bekenden of onbekenden!
De gesprekken worden anders van inhoud, je wordt rustiger en opener en zelfs kwetsbaar(der). Door deze mooie eigenschappen te openen en toe te laten kun je de ander meer toelaten. Dus naar binnen gaan is juist een verbinding die geluk geeft!

(Geluk hoeft niet voortdurend aanwezig te zijn, maar een glimp van geluk per dág is wel heel fijn en helend).

Geluk is een moment waarop jij je realiseert dat je écht contact hebt met iemand!


Kortom: duik zoveel en zo vaak mogelijk onder je dekentje om te cocoonen, dan wacht je een mooie herfst die volledig openstaat voor weer en wind.

 

Veel plezier met cocoonen!

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Betty
Effe laten weten dat ik altijd met plezier en interesse je nieuwsbrief lees. To the point en interesse wekkend. Belgische Betty
woensdag 07 januari 2015