Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Het 3 x V medicijn

Cora ? = 3 x V


Vooral – Vertrouwen - Verantwoording

 

Onze gezondheid wordt op de proef gesteld. Alles is ineens onzeker, alles waarop we vertrouwen. Alles maar dan ook alles,  staat onder grote druk.

Er zijn mensen die echt bang zijn, die minder bang zijn, mensen die vertrouwen en mensen die doen alsof er NIETS aan de hand is. (dat is een categorie die ik kan plaatsen in het Enneagram type 9). 

 

Weet lieve mensen, dat het virus groter is dan jij of ik, of zelfs wij!

Voor iedereen van ons zal dit wat anders betekenen. Wat van groot belang is, is dat je vooral niet in de angst en stress schiet.

Angst ondermijnt het immuunsysteem.
Ons immuunsysteem is o zo belangrijk in deze tijd.

Je immuunsysteem is krachtig, evenals moeder aarde. Echter angst doet daar grote afbreuk aan.

De angst voor het virus, de angst voor het bestaan, de angst voor de dood. Het zijn drie angsten EN toch voelen ze anders aan.

(Er zijn nog meer Extensionele angsten).

 

Angst hebben kan goed zijn laat ik dat voorop stellen. Zeker in situaties waarin je gewaarschuwd wordt voor gevaar. Als je totaal geen angst zou kennen, dan loop je gevaar, dan trap je overal in, dan doe je alles wat gevaarlijk is ... Dat is niet de bedoeling. 

 

Angst die je voelt, is angst die gezien wil worden (net als een kind) en angst wil gevoeld worden.

Wat je doet met die angst, daar draait het om. Ga je de angst aan of ga je er van weg, ontken je de angst of ga je erdoorheen en zie je wat het je brengt?! 

 

Als je kunt toegeven dat je angst voelt of ervaart en kunt zeggen: ja, ik ben bang!

Dan kan het ‘ontspannen’, want angst geeft onrust, chaos, piekeren etc...

Angst vermindert innerlijke rust en wijsheid. Angst zorgt ervoor dat harten zich sluiten, want niemand wil getroffen worden.

Angst maakt dat je meer gericht bent op je eigen persoonlijke overleving, dan dat je ook let op die van anderen.

Angst zorgt voor hebzucht zoals hamsterennnnnnn. 

 

Natuurlijk is het spannend en eng, echter schiet a.u.b. niet in de kramp. Dan kun je jezelf ziek maken van angst.

Stel je open en wéét dat LIEFDE de beste remedie voor angst en innerlijke onrust is. Liefde voor jezelf (en de ander) geeft vertrouwen en daar draait het om. Terug naar je oerbron om van daaruit het vertrouwen te voelen EN onvoorwaardelijke liefde te geven voor alles wat er momenteel op ons pad komt. Makkelijk? Nee, totaal niet.

 

Ook ik ben vorige week even in de kramp geschoten en heb me gelukkig kunnen herpakken. Hoe? Ik probeer tussen de skype sessies door zoveel mogelijk te ontspannen buiten in de natuur.

Buitenlucht en kijken naar alles wat er zo mooi groeit en uitkomt, dat versterkt je immuunsysteem. Dan heeft die Cora ? minder vat op je.

Ga het eens proberen. Houd afstand en geniet zoveel mogelijk van de vogels en knoppen vol nieuw leven.

Verbinding is noodzakelijk echter het kan even niet in lijfelijke vorm. Dan doen we het per skype of telefoon.

 

Een tip vanuit mijn hart:

kijk ‘NIET’ naar elk ‘nieuws’ over Corona. (ZEKER NIET als je Hsp-er bent!) Niet op je telefoon Facebook of op tv EN relax.

We vertrouwen op een goede afloop als jij je ontspant, je houdt je aan de hygiënevoorschriften en houdt afstand van de ander.

Blijf wel in hart-verbinding met de ander, help waar je kan (als je jong en gezond bent) en verbind je met je medemens.

Bezit geeft geen geluk. Relaties met anderen die je hart vullen met vreugde, dát brengt geluk. Dat is wat er écht toe doet! Dat brengt ons samen!

 

Dankbaar ben ik voor alle dokteren, verplegers/sters, hulpen, thuiszorg, winkelpersoneel, vervoerders van spullen, postbodes etc. die voor ons werken en neem VOORAL je eigen verantwoording voor jouw en hun gezondheid!
Dikke virtuele knuffel vol vertrouwen! 

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

d d
Ik kan mijn geluksafhankelijkheid van een man overwinnen en kan ik uiteindelijk gelukkig zijn alleen. Ik probeer in het NU te genieten. Mijn controle ...
vrijdag 08 juli 2016