Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Boos en tips

Iedereen is wel eens boos.

De een meer dan de ander. de een is bozer dan de ander. Soms is er zelfs een enorme agressie in plaats van boosheid.

Ergens komen die gevoelens vandaan.

 

Soms zeggen mensen tegen me: ik heb recht om boos te zijn op die ander. Ze noemen het dan gerechtvaardigde boosheid. Klopt dat wel? Is dat wel waar?

Als voorbeeld: iemand doet iets wat je ontzettend irriteert. Je zit in de stiltecoupe van de trein en iemand zit uitgebreid aan de telefoon. Iemand snijdt je af in het verkeer. Iemand laat zijn hond bij jou in de voortuin poepen en ruimt het niet op. Voel je de irritatie al groeien? Is dit gerechtvaardigde boosheid?

 

Even puur op een rij:
Die persoon of situatie is nu in je leven omdat die persoon jouw grens of een algemeen geaccepteerde grens overschrijdt.

Je eerste reactie is dan waarschijnlijk om te reageren. Boos te reageren of heftig te reageren misschien. Echter de kans is groot, dat je hier alleen jezelf mee hebt. Hoezo?

Puur omdat het jouw boosheid is en blijft. Die ander vindt dit misschien wel normaal. Dat is wellicht zijn norm van fatsoen.

Ik zeg niet, dat je hier niets van mág zeggen, echter het is goed om even een paar seconden te wachten voor je reageert. In die tijd kun je jezelf afvragen wie hier het meeste iets mee opschiet. Als je dan eerlijk kijkt, ben jij dat niet. Want het is jouw boosheid, gerechtvaardigd of niet. Jouw lijf voelt die boosheid. Die ander totaal niet.

 

Stress versnelt het ouderdomsproces 😉
Gandhi ’s motto was: be the change you wish to see in the world!

 

 

Verander vragen:
Wil jij je gedrag omtrent je boosheid veranderen?

 

1) Voor wie zou je je gedrag willen veranderen?
2) Hoe groot is de kans van slagen als je het voor de ander doet?
3) Hoe is je instelling: positief of negatief?
4) Hoe ga je beginnen?
5) Wie steunt je hierbij?
6) Wie mag je feedback geven?
7) Hoe ga jij jezelf belonen? 

 

Hoe ga jij je gedachten uitdagen? Laat het me gerust weten en je weet .............. als je me nodig hebt  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Henriëtte zelf
Beste lieve mensen allemaal, Ik wens jullie een gelukkig, gezond, harmonieus, liefdevol, bewust, spiritueel 2016 toe. Een jaar waarin je je leven ee...
zondag 03 januari 2016