Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Leven Spiritueel bekeken

Wat er gebeurt in je leven … En hoe je je leven kunt zien ... Spiritueel bekeken.

 

Bij mensen in rouw gebruik ik de metafoor van een puzzel: De puzzel is nooit meer compleet. Er is een stukje weg, kwijt. Dit stukje vind je nooit meer terug. Je zult altijd dat stukje van de puzzel blijven missen. Het is nooit meer af. Er is en blijft een gat of gaatje in het geheel.

Welnu, áls jij je leven kunt zien als een puzzel, steeds ontdekken wat er op welke plek mag vallen, dan kom je tot ware ontdekkingen.

Of beter gezegd tot inzichten! 

 

Je ziel heeft een doel gehad met jouw geboorte op aarde.
Ja?
Ja, want de dag dat jij geboren bent, heeft jouw ziel gekozen wáár jij geboren werd. Welke dag, welk land, welke situatie EN vooral ook in welk gezin jij wát te leren hebt.
Met leren bedoel ik dat jij wat meemaakt en daarvan leert.

Of niet, want niet iedereen kan dit zo 'zien', dat je door dingen moet gaan om iets te 'leren'.  

Hiervan zeggen soms mensen dat ze dit onzin vinden, dat ze het raar vinden, dat ze dit niet kunnen geloven of zelfs dat het laster is.

Alles mag er zijn, dus ook deze uitspraken.  

 

Dit 'doel' van de ziel kan en mag ik natuurlijk niet 'opdringen' bij mensen die door diep verdriet gaan.

Je moet er wel klaar voor zijn om het te kunnen gaan 'zien' en als dat zo is, hoor ik dat al aan een kleine woordje dat ze benoemen. 

Soms benoemt men meteen al een groot inzicht, ook dat kan. Iedereen reageert anders bij pijn en verdriet! 

 

Als je je hierin verdiept door een goed boek te lezen dan vallen er heus dingen op de plek. Het gaat om 'bewust en onbewust' leven. 

Bewust leven wil niet zeggen zweven, of alles afwijzen of overal tegen zijn ... nee, bewust leven is kijken, elke dag opnieuw, in elke situatie opnieuw met nieuwe ogen. Alles voortdurend anders bekijken vanuit het echte oog, vanuit je wakkere bewuste oog of vanuit je derde oog! Hoe jij het ook wilt noemen. 

 

Als jij als mens ‘onbewust’ leeft, kan dat zo zijn, echter weet dat jouw ziel altijd BEWUST kiest. 

Daar bedoel ik mee, dat die weet waar jouw groei-punten liggen en je daarom in een bepaalde situatie brengt.

Je kan dan alsnog je ogen sluiten, het niet zien en gewoon doorgaan. Dat kan en dat mag iedereen zelf weten.

Opmerkingen van mensen die onbewust leven, benoemen vaak een van de volgende uitspraken:

"Waarom overkomt mij dit altijd", waarom ben ik slachtoffer, "ik heb er geen last van", "dit hoort niet bij mij", dit is een "ongeluk", wat mij nu overkomt is ... etc.

Het zijn uitspraken van mensen die dit nog niet 'inzien' oftewel niet in kunnen zien. 

Soms kunnen ze het zelfs nooit inzien en vertrekken ze zo van de aarde.

En nogmaals alles kan en mag, iedereen heeft daarin een eigen manier van leven. 

 

Wat je  d o e t  in een situatie kan altijd anders zijn, maar als je bewust gaat worden van betekenissen van gebeurtenisen in je leven, ga je zien dat je ziel de echte leiding heeft. 

Klinkt zweverig? Ja ... hoor ik je zeggen en ja, dat mag je vinden. 

Elke situatie die je tegenkomt in je leven, heeft je wat te zeggen, te leren ... hoe pijnlijk, lastig of moeilijk en zwaar ook (want dat kan het zeer zeker ook zijn). Je mag het niet onderschatten wat je ziel voor jou als groei-punten ziet. Je ziel bepaalt wat jij nodig hebt om verder te komen!  

Wat er gebeurd is EN wat er nog in je leven gaat gebeuren ... weet dat dit een betekenis heeft! Echt waar!

En nogmaals ook al is het vreselijk zwaar, lastig en onvoorstelbaar moeilijk, je kunt er een les uit halen. Het enige wat nodig is, is bewustzijn. 


Ooit als je aan het einde van je leven staat (of eerder zelfs al) kun jij gaan zien dat alle puzzelstukjes in elkaar gaan vallen.

Je ziet dan in een helder ogenblik wat je ziel jou te vertellen heeft. Bovenal waarom jij op de aarde bent gekomen, wordt dan duidelijk.

Wat had jij te brengen? Te leren? Te geven of te ontvangen? 

 

Je kan dan antwoorden: ik heb niets meegemaakt, ik heb niets gezien, ik heb mijn leven gewoon rustig geleid etc... dat kan zo zijn. 

Mijn vraag aan jou is dan: 

Hoe bewust sta jij in het leven? 

 

Wil je hierop reageren, doe gerust    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Mirjam
Ik heb ervaren welke kracht uit gaat van nabestaandencontact. Warm, eerlijk en open konden we alles bespreken onder de deskundige begeleiding van He...
zondag 13 oktober 2019