Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Perfectie

Ik merk aan mijn klanten dat ze de lat voor zichzelf erg hoog kunnen leggen.

Ik maak dan een grapje en vraag of ie nog hoger kan? Ze kijken me dan vragend aan en dan zijn we bij start …….

 

Heb jij weleens gedacht: als ik perfect ben dan …………

Hoe zou je leven eruit zien als je perfect bent?

 

Als je perfect wilt zijn, dan is dat een streven dat veel stress oplevert. Perfectie vraagt veel van je en soms zit je er zo midden in dat je het niet eens ziet. Je merkt het vaak te laat, doordat je bijvoorbeeld in een burn-out raakt, altijd moe bent, niet meer slaapt, altijd piekert …… en zo meer.

Het kan zijn dat je perfect wilt zijn omdat je dan niet faalt. Dat je dan niet afgewezen wordt, dat je dan gezien wordt, dat je dan waardering krijgt, dat je daardoor carrière maakt. Dat je jezelf niet hoeft te schamen dat je ….

 

Echter wat je ook doet, heb jij ooit de status van perfect zijn ooit bereikt?

En wat heeft het je uiteindelijk gekost?

 

Weet je perfect zijn, lijkt me eveneens reuze saai. Je bent er de hele dag mee bezig en je kan niet eens ontspannen of iets leuks ondernemen, want je wilt niet falen (no way)!   

 

Stel je voor dat je op een verjaardag zit en je vertelt daar dat je zaak geen succes is geworden. Wat zou er met je gebeuren als je dat doet? Je bent kwetsbaar en je kunt reacties krijgen van anderen die je absoluut niet wilt. Dus we willen ons niet schamen en vertellen liefst een groot succesverhaal.

Als het klein is willen we het graag opblazen want groot is nog beter!

Er zijn mensen die nog steeds denken: als je niet perfect bent én geen succesverhaal hebt, ben je niets (waard)…..! Wie herkent dit?

 

Wat we hiervan mogen leren, is dat we onze kwetsbaarheid, onze imperfectie/onvolkomenheid mogen omarmen. Kwetsbaarheid tonen is hierbij het sleutelwoord.

Hoe?

Dat kun je leren door om te gaan met dat wat er is. Niet opblazen, niet groter maken, maar juist kleiner. Je kwetsbaar opstellen en tegenslag omarmen in kwetsbaarheid.
Kwetsbaarheid maakt ons krachtig en inspirerend. Zodat je echte dingen kunt gaan doen, die je gelukkig maken.

Probeer het eens uit en laat het me weten.

Dank je wel en suc6

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Rianne L.
Lieve Henriette dat je uit het verlies van je zoon zoveel kracht kunt halen, dat tekent jou als mens. Een vrouw met een heel groot hart die klaar staa...
donderdag 27 december 2018